LASER ONTHAREN

Placeholder Image

Hygiënisch schoon; Nooit meer scheren, harsen of elektrisch epileren met de Elos ontharings methode

De Elos methode is een veilige en effectieve behandeling voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Het laser ontharen of IPL ontharen is geschikt voor vrouwen en mannen; voor alle huidkleuren, van blank tot negroïde. Met de ontharingsbehandelingen kunnen onze huidtherapeuten naast donkere haren ook blonde haren verwijderen. In 90% van de gevallen zal de behandeling voor definitief ontharenaanslaan. Vaak zijn er meer behandelingen nodig als het haar als gevolg van hormonen (bv overgang) is ontstaan.

Elos ontharen bestaat uit twee energiebronnen: radiofrequentie & licht. Hierdoor wordt definitief ontharen veel veiliger en effectiever. Haar groeit in verschillende fases, er zullen daarom meerdere behandelingen nodig zijn om de overbeharing te verwijderen. Het aantal ontharings behandelingen kan per gebied en per persoon verschillen. Haar dat behandeld is, zal niet meer terugkomen. Er kunnen echter wel slapende haartjes actief worden, bv in de menopauze. Het is daarom beter om i.p.v. permanent ontharen over permanente haarreductie te spreken. Ook is het met de Elos Motif mogelijk om 100% pijnloos te ontharen.

Diode laser behandelingen uitgevoerd door medisch specialisten.

De Elos Diode laser behoort tot de nieuwe generatie Diode lasers. De Elos Diode laser maakt gebruik van 2 energie bronnen en is daarom veiliger en effectiever dan traditionele lasers zoals de Light Sheer Diode laser, Soprano of de ND YAG laser.

Wie mag er behandelen met een Diode laser?

Momenteel mag iedereen zomaar iemand behandelen met een Diode laser. Helaas zien wij bij veel ontharingspraktijken dat er schoonheidsspecialisten of andere ongeschoolde mensen behandelingen uitvoeren met een Diode laser. Dit is niet zonder gevaar, met verbrandingen en soms blijvende littekens tot gevolg.

Gelukkig wilt Minister Schippers van Volksgezondheid hier wat aan doen. Minister Schippers wilt de kwaliteit en veiligheid gaan waarborgen en zou graag zien dat laserbehandelingen alleen maar worden uitgevoerd door afgestudeerde en geregistreerde paramedische specialisten zoals bij Cosmetique Totale.

Hoe werkt de Elos Diode laser en is het veilig?

De Diode laser van Elos gebruikt Diode laserenergie 810 NM gecombineerd met radiofrequentie om de haarfollikels definitief te vernietigen.

Het unieke van de Elos is de toevoeging van radiofrequentie. Hierdoor worden haren effectiever verhit waardoor er minder kans is op complicaties en daarnaast worden ook de licht gekleurde haren aangepakt. De Diode laser is een van de bekendste methode voor definitieve ontharing. Met de Diode laser kunnen onder andere grote gebieden relatief snel behandeld worden.

Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen werkt Cosmetique Totale uitsluitend met paramedische specialisten. Daarnaast is de Elos Diode laser in het bezit van het strenge FDA keurmerk. De Elos Diode laser is een wetenschappelijk bewezen techniek en is de meest veilige methode tot dusver bekend.

Hoe effectief is de behandeling?

De Elos behandeling is effectiever dan een enkele Diode laser, vanwege de toegevoegde radiofrequentie. Haren worden effectiever verhit waardoor er minder kans is op complicaties en daarnaast worden ook de blonde, grijze en vlassige haren aangepakt. Ook is het met de Elos Diode laser mogelijk om de donkere huid te behandelen. De door Elos gebruikte Diode laserenergie en RF energie leveren geen risico’s voor de gezondheid gebruikt.

Welke resultaten kan ik verwachten van de Elos Diode laser methode?

Na elke behandeling groeien er minder haren terug. De haren die terug komen zijn over het algemeen lichter, dunner en groeien langzamer. Omdat haren in verschillende fasen groeien zijn is er altijd een aantal behandelingen nodig. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig maar het individuele resultaat is afhankelijk van verschillende medische en genetisch factoren. Benen hebben bijvoorbeeld minder behandelingen nodig dan een rug of buik. Ook donker gekleurd haar geeft doorgaans sneller resultaat dan lichtgekleurd haar.

Omdat wij werken met de nieuwste apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten, die zijn aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en de ANBOS, hebben wij een goede naam bij veel zorgverzekeraars. Behandelingen in het gelaat zullen dan ook worden vergoed.

Bij Cosmetique Totale heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk, zij kunnen u een verwijzing geven indien de zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

Verschillende vergoedingen per zorgverzekeraar

De vergoeding voor het laser ontharen is per zorgverzekeraar verschillend. Als u uw zorgverzekeringspolis bekijkt kunt u zien of het laser ontharen geheel wordt vergoed of dat u tot een bepaald bedrag per jaar ontharingsbehandelingen vergoed krijgt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

Na een behandeling bij de huidtherapeute krijgt u de factuur toegestuurd die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. U krijgt dan de vergoeding voor het laser ontharen op uw rekening gestort Op deze factuur staat informatie die uw zorgverzekering nodig heeft voor de vergoeding zoals:

  • Het instituut waar u bent behandeld
  • De agb-codes
  • De huidtherapeut (lid NVH) waardoor u bent behandeld
  • De omschrijving van de laser ontharings behandeling
  • * Annuleringen dienen minimaal 24 uur van te voren doorgegeven te worden, anders zijn wij genoodzaakt voorbereidingskosten ter hoogte van 50% van de behandeling in rekening te brengen.